Alla inlägg den 12 augusti 2009

Av Surfer - 12 augusti 2009 19:30

Afaganistan

 Ja nu har Sverige skaffat sig sitt eget Vietnam! Vad menar jag med det? Jo, att vi har givit oss in i en konflikt där vi INTE från början hade koll på alla kulturella och politiska svårigheter. Utan kom lydigt när USA viftade med fingret. Alliansen var ivriga över att få visa att de var handlingskraftiga, samma som denna Battelgroup som EU skulle sätta upp. KATASTROF!!!! Ett totalt slöseri med skattemedel!

Vi ska ägna oss åt det vi är duktiga på Peacekeeping! Se Libanon och till viss del Bosnien missionen.

Vad gör vi där

Nu är vi i Afganistan under amerikanskt ledarskap och är i Afganernas ögon samma som USA, Vad innebär det? Ja det vet vi nog inte än. Att svensk trupp blir utsatt för eldöverfall är bara början. Tänk den dagen då eldöverfallet sker på essingeleden. Eller när en självmordsbombare spränger sig själv i tunnelbanans Gröna linje!

Vi fattar inte vilka krafter vi utmanat!! 

Mandat

Vi är där under Nato mandat inte FN mandat som vi under alla år varit duktig på att representera.

Utrustning

Dock är det så vi är där nere med personlig utrustning som skulle fungera under ett FN-mandat men nu ska vi aktivt delta i anfalls strid. I det ska man nog betänka att inte ens Sovjet lyckades tämja de afganska tallibanerna!

De hade all utrustning som sovjetunionen kunde ställa till förfogande. Hur kan vi då tro att vår standard utrustning ska skapa det skydd våra soldater behöver, om de nu ska vara där!

Fordon

Geländervagen..... det är ju som att skydda sig bakom masonit när det finns betong. Nej det vi ska ha är de finska vagnar som uppenbarligen finns!


Men i grunden SKA VI INTE VARA DÄR!!! Och inte med det mandat vi har!!!

 Ta hem killarna och tjejerna som är där eller se till att de har rätt utrustning.


//C


Ovido - Quiz & Flashcards