Alla inlägg den 1 juli 2009

Av Surfer - 1 juli 2009 07:09

Medborgargarde V/S Stazi


Igår 2009-06-30 pressenterade rikspolischefen tillsammans med länspolismästaren i Stockholm, ett koncept av medborgarutbildning som stärka polisen. För mig låter det mera som ett medborgargarde eller spioner.
De skulle få en utbildning under (7) sju kvällar där 1:a hjälpen, konflikhantering och en viss utbildning ang. ”lag och ordning” skulle ingå.


De skulle finnas tillhands vi tillfällen i samhället under större händelser som ”Almedalsveckan” för att titta och se. För att om det händer något rapportera, inte ingripa fysiskt. För mig känns det som angivare likt de Stazi utnyttjade i Östtyskland.


Hur rättssäkert kommer detta att bli, vi kan inte i dag garantera att polisens jobb utförs på ett rättssäkert sätt. Och de har genomgått en högskoleutbildning under lång tid. Där de dessutom varit föremål för en granskning innan och under utbildningen!


Kan man vara säker på att dessa hemgjorda spioner inte utbildar sig i fel syfte, det finns alltid de som känner sig kränkta och vill ”ge igen”!


Nej Polisen får nog se till att rensa i sina egna led så att rasister, våldsbenägna och skjutglada får hjälp med sina åsikter och handledning. I syfte att få dem till att bli bättre poliser. Medborgare ska inte sättas in som angivare, då kommer det snart bli som tidigare i Östtyskland. Har vi inget att lära av historien?


Men som jag skrivit tidigare, är detta ett utspel från polisen för att signalera till politiker att de behöver mer resurser i form av nya poliser?? Vem vet, jag vet dock att detta förslag låter riktigt illa i mina öron. Och det är illa om det skulle finnas allvar bakom det!

//C

Ovido - Quiz & Flashcards