Alla inlägg den 22 juli 2009

Av Surfer - 22 juli 2009 05:06

Jaha… kaffet är varmt och tidningen ligger uppslagen, glasögonen har jag hittat idag. Konstaterar att Hövdingens beslut får ytterligare kritik, bra!


Kommer sedan till Insändarsidan, två ”bakåtsträvare” har fått ur sig något idag. Dessa vindkraftsmotståndare, guuud så tröttsamt.

Det känns som argumenten tryter, för nu ger man sig på hur vindkraftverken byggs. Men jag måste säga att nu har de vässat argumenten. Inte nog med att de konstaterar att de är gjorda av glasfiber och plast, de påpekar att det inte är en förnyelsebar resurs. Lägg sedan till det att man konstaterar att man måste använda grus, armeringsjärn mm.

Det låter nästan som att kära ”Bror Lindahl & Nils Ronquist” inte fick vara med i sina hemsocknar och satsa pengar i vindkraften då den kom till ön. Och nu ska rättfärdiga sitt dåliga beslut med att göra allt för at det inte ska bli konkurens kraftigt och tala om hur dåligt det är.


Nej det är ju klart att vi INTE ska använda oss av en massa järn, gjutgrus, plast och dåliga vindkraftverk som inte ger maximalt vid vindhastigheter under 15m/s.


Vi ska ju naturligtvis använda den Gotländska berggrunden till att slutförvara utbränt kärnbränsle. Och Storsudret är väl alldeles utmärkt för att bygga detta slutförvar?


Och lägg sedan till det alla tunga transporter som vi kan ta emot från Sverige, med bränslestavarna. Vilket innebär att vi måste förstärka broar, vägarna och anpassa hamnen. Och detta gör vi utan att använda armeringsjärn, gjutgrus och fram för allt ingen plast till!


ELLER??
 
//C

Ovido - Quiz & Flashcards