Alla inlägg under juli 2009

Av Surfer - 12 juli 2009 22:06

Veck 29
Stockholmsveckan!
Nu kommer veckan, där det i stort sett allt är tillåtet att göra ja praktiskt taget vad som helst! På något sätt har stockholmsungdomar fått för sig att Visby är en enda stor lekhage. Där de kan simma, kräkas och bete sig hur som helst.
Pappas plastkort glöder, det som inte gick åt i Båstad förra veckan brinner nu i Visby, på helrör eller brickor med blandad sprit, kokain och andra förförelse medel så som champagne uppskakad och sprutande.
Gotlandskommun har rustat och vidtagit åtgärder, krogägare har fått uppmaningar hur allt ska gå till.
Men ändå kommer SOS Gute att bli inblandade, för ”svansen” som så ofta, ställer till med väldigt mycket elände. Frågan är också, hur många av dessa unga flickor som kommer hit för att glänsa på uteställena, som kommer att vakna upp i en främmande säng och undra vad som hände i går. För att sedan ångra allt, och speciellt om man har en pojkvän där hemma…..
Hur många våldtäkter,  spritförgiftningar och slagsmål, drogfyllor kommer att ske i år!? Och detta för att ett gäng bestämt att Gotland är deras lilla lekland under en vecka. Det finns till och med en hemsida på nätet där V29 är ”stockholmsveckan”..
Man ”måste” ju bara ha varit här…annars är man ju så stenute..

Lycka till!

//C

Av Surfer - 8 juli 2009 21:14

Regnig dag!

Hur kan det komma sig att människan önskar sig evigt liv, när vi inte ens kan sysselsätta oss en regning söndag!


//C

Av Surfer - 7 juli 2009 21:01

Lyckan av att klippa gräs!
Ja, finns det något lyckligt med det? Ja jag kan tycka det! Även om jag tycker att det tvång som trädgårdsarbete kan innebära, kan lyckan över att få se resultatet av en fint klippt grön yta vara outsäglig.
Samtidigt som mitt motstånd kan vara otroligt stort till att gå ut och sätta mig på Husqvarnan.
Men det kan också vara skönt och avstressande att sitta där varv efter varv, runt på det gröna gräset. Och med det enda att tänka på att följa kanten på det oklippta gräset.
Stressen rinner av en i samma takt som grässtråna faller ner i mattan och göder de strån som står kvar.
Och tänk er vilken dubbel lycka, att komma hem och ha axlarna vid öronsnibbarna och få sätta sig på klipparen och se gräsytan bli jämn och vacker och samtidigt inte behöva tänka på jobbet. Känna hur axlarna intar en naturlig ställning i samma takt som slagen med klipparen över gården avverkas.


//C


Av Surfer - 2 juli 2009 06:34


Kollektivtrafik…

Så här skriver DN 090701.
Allt fler väljer kollektivtrafik
Publicerat i dag. 14:29
Fler och fler svenskar väljer bort bilen. På ett år har vi rest 32 miljoner fler resor med kollektivtrafik. Populärast är det att ta bussen.
Bussresor står för mer än halva av ökningen. På ett år har svenskarna gjort 18 miljoner fler bussturer, visar en undersökning från SIKA.
Likaså reser alltfler med tåg. Under perioden ökade tågresorna med nio miljoner.
2008 gjorde vi också tre miljoner fler tunnelbaneresor. Totalt har kollektivresorna ökat med tre procent.
Våra resor i kollektivtrafiken har ökat i nästan alla län. Mest ökade resandet i Värmlands län med 24 procent. I Östergötlands, Kalmars, Skåne, Hallands, Västra Götalands och Dalarnas län har resandet ökat med fem procent.
Stockholmarna är de som reser mest, de står för 55 procent av landets resor. Tvåa kommer de som bor i Västra Götalands län med 18 procent. På tredjeplats är skåningarna som står för 11 procent av landets resor.
De flitigaste resenärer gör också de kortaste resorna. I Stockholm är en resa i medeltal sju kilometer. I Västra Götaland är siffran nio kilometer. I dessa fall handlar det ofta om arbetspendling.
Stockholmarna utmärker sig även med att göra flest resor. Förra året gjorde invånarna 347 resor var. De som bor på Gotland reser bara 21 resor var per år.
Samtidigt som kollektivresandet har bilvit populärare kostar det också mer pengar.
År 2008 var utgifterna för kollektivtrafiken 29 miljarder kronor – hälften kom dock tillbaka genom intäkter. Kommunerna och landstingens kostnader för denna trafik ökade samtidigt med 57 procent.
Svenskarna reser mer kollektivt. Mellan år 2007 och 2008 ökade resandet med kollektivtrafik med tre procent, motsvarande 32 miljoner fler resor. Det visar en sammanställning som Statens institut för kommunikationsanalys tagit fram.
GA 090701
Dåligt kollektivresande på Gotland

Inget län i Sverige har så låg andel resenärer med kollektivtrafik, visar rapport.
Men skillnaderna är stora mellan olika landsändar.
Allra störst ökade Värmlands län med 24 procent, vilket innebär en ökning med 2,5 miljoner resor.
Flest antal resor per invånare, 347 stycken, gjordes i Stockholms län, medan Gotlands län låg lägst med 21 resor per invånare.
På Gotland märks heller ingen ökning i bussåkandet. Ingen förändring alls faktiskt, enligt rapporten.
Gotland märker ut sig
Att Stockholm har flest antal resor per invånare är inte konstigt, med tanke på hur utbyggd kollektivtrafiken är där.
På samma sätt påverkar förstås kollektivtrafikutbudet på Gotland i motsvarande riktning: mindre utbud ger färre kollektivresor per invånare.
Men helt tjänar inte detta som förklaring till att Gotland ligger sist, det finns andra län som också har förhållandevis litet utbud men som har fler kollektivtrafikresenärer än vad Gotland har.
Samtidigt är det så att gotlänningars resor är i medel cirka tre gånger så långa som stockholmarnas.
Kostar mest
Om gotlänningar är sämst i landet på att åka buss så finns det ett motsvarande samband där mellan vad busstrafiken kostar i förhållande till biljettintäkter.
Medan den genomsnittliga kollektivtrafikresan i Sverige till drygt hälften bekostas av verksamhetsintäkter så är det på Gotland så att skattebetalarna får bekosta 78 procent av kostnaden. Det är högst i landet. Ingenstans står bidragen för så stor andel av totalkostnaden.

 
Allt detta är inte så svårt att förstå. Om man som jag gör bor mitt på ön, norr om Visby, kan jag inte åka till och från jobbet med mindre än att jag cyklar minst 7 km en gång om dagen. Och dessutom vänta ca 2 timmar varje dag.
Och detta för en färd på 18 km!
Men på det sätt politiker och styrande för kollektivtrafiken resonerar sker ett misstag, så som att det måste finnas en ”arbetarbuss” dvs. den som förr gick till det numer kraftigt strypta Arla, Farmek samt det numera nedlagda LM Eriksson.

De finns inte kvar eller antalet arbetare där bör inte få styra busstrafiken för övriga på ön!!!!!

De som jobbar i Visby numer tillhör ofta tjänste sektorn…arbetare, visst men vi behöver inte vara på jobbet 07.12 utan vid 08.00 Vi slutar inte 16.13 utan 17.00 till 18.00 Men bussarna går enligt LM:s tider!!


Undrar varför buss åkare på Gotland är så få??


Kostar för mycket, tänker GA! Det måste vara skrivet av en som aldrig åker buss eller bor på landsbygden. Det fungerar inte med tidtabellen och de arbetstider som råder, bussavgångarnas täthet är också avgörande.


//C 

Av Surfer - 1 juli 2009 07:09

Medborgargarde V/S Stazi


Igår 2009-06-30 pressenterade rikspolischefen tillsammans med länspolismästaren i Stockholm, ett koncept av medborgarutbildning som stärka polisen. För mig låter det mera som ett medborgargarde eller spioner.
De skulle få en utbildning under (7) sju kvällar där 1:a hjälpen, konflikhantering och en viss utbildning ang. ”lag och ordning” skulle ingå.


De skulle finnas tillhands vi tillfällen i samhället under större händelser som ”Almedalsveckan” för att titta och se. För att om det händer något rapportera, inte ingripa fysiskt. För mig känns det som angivare likt de Stazi utnyttjade i Östtyskland.


Hur rättssäkert kommer detta att bli, vi kan inte i dag garantera att polisens jobb utförs på ett rättssäkert sätt. Och de har genomgått en högskoleutbildning under lång tid. Där de dessutom varit föremål för en granskning innan och under utbildningen!


Kan man vara säker på att dessa hemgjorda spioner inte utbildar sig i fel syfte, det finns alltid de som känner sig kränkta och vill ”ge igen”!


Nej Polisen får nog se till att rensa i sina egna led så att rasister, våldsbenägna och skjutglada får hjälp med sina åsikter och handledning. I syfte att få dem till att bli bättre poliser. Medborgare ska inte sättas in som angivare, då kommer det snart bli som tidigare i Östtyskland. Har vi inget att lära av historien?


Men som jag skrivit tidigare, är detta ett utspel från polisen för att signalera till politiker att de behöver mer resurser i form av nya poliser?? Vem vet, jag vet dock att detta förslag låter riktigt illa i mina öron. Och det är illa om det skulle finnas allvar bakom det!

//C

Ovido - Quiz & Flashcards