Alla inlägg den 9 juni 2009

Av Surfer - 9 juni 2009 07:42

Utarmning

Sitter och tittar på TV 4 varje morgon, får en dos av lättnyheter, lättåtkomligt och lättfattligt.

Blev så sur på en av SVT morgonsoffa värdinnor, hon är så fördomsfull! Tycker att SVT ska stå för det opartiska men där har jag nog missförstått.


Åter till TV 4, de pratar om att fotot i media har tappat sitt värde i och med mobilkamerans införande. Alla stora kvällstidningar som uppmanar till att skicka bilder på händelser.


Jag kan hålla med om att det är en utarmning men samtidigt är det inte journalister som ska styra vart våra blickar i världen ska vara. Det finns ju folkmord och svält som ej har bevakats eftersom regionens journalister inte fått gehör. Då kan det vara bättre att en Svensson med en mobilkamera som reagerar och skickar till de stora drakarna. Än att TT eller motsvarande ska prioritera vad som är viktigt för svensken.


Den stora utarmningen är den dåliga kvalitén på bilderna, att få en proffsbild är en milsvidd skillnad mot en skakig och oskarp mobilbild med fel ljus.


Men det är ju inte bara inom journalistiken som det har skett en utarmning, det finns överallt i hela samhället. Det är som fult att vara hantverkare eller specialist.  
Visst kan alla vara lite av en Timell men när det kommer till specialområden måste det vara hantverkare och deras kunskap som måste sättas in. Men det tycks vara på helt annat sätt, titta på företag som Bauhaus, Byggmax och XL-bygg. Vi ska göra allt själv…  


Gud vad synpunkter jag har…..men det är ju det fina med en blogg! Jag kan sitta här vid min kaffekopp och bara tycka som en allvetande ”skräphög”.
//C

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards