Alla inlägg den 29 juni 2009

Av Surfer - 29 juni 2009 06:58

Miljöpartiet och moderaterna i samarbete snacka om en ohelig alllians!

De ska jobba med invandring i syfte att stärka invandarnas värde. Och på något sätt få dom att återvända till sina hemländer efter en tid här, när vi inte behöver arbetskraften längre.

Brain drain för att inte drenera u-länder på välutbildade de skulle komma hit och jobba en tid för att sedan återvända till sina hemländer. I och för sig en bra tanke men det känns konstigt. Jag tror inte att man återvänder till ett u-land om man blivit van i-landet.

Detta utspel känns som ett utslag av starten på valrörelsen…röstfiske? Eller helt enkelt ett utspel med anledning av starten på Almedalsveckan.

Men hur är det igentligen….finns inte allt detta redan här? Det finns otroligt stora mängder med invandrare redan. De har säkert en massa kunskap men har de fått chansen, eller är det så att det som gör att de inte får komma till är begränsningar i språket.

Men 1+1är väl 2 i Iran också? Jag tror att det finns en mängd liknande jämförelser man kan göra. Läkare, människokroppen ser väl lika ut i afrika, innanför skinnet?

Ska vi inte se hur vi ska ta vara på de krafter som finns i landet innan vi börjar bjuda in nya invandrare och kanske lurar dom att tro något?

 

De som finns här, för det heter ju att taxicaffisar är doktorer eller som Betner säger ” att det ska vara så dj-a svårt att köra taxi i Malmö!”

Kan det vara så, att om man nu har skaffat sig en utbildning. Att man inte kämpar för att få utöva det då, i det nya landet? Eller slår vi sönder all ambition på grund av språkbarriären?

 

Myt eller sanning, men hur ligger det till? Är det så att tunnelbane förare är doktorer

Se upp för dådrarna….

Eller??

Har träffat på människor som kan en massa saker. Men doktorer ..jag vet inte men…det Kan vara sant kanske

//C

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards