Alla inlägg den 10 juni 2009

Av Surfer - 10 juni 2009 23:38

Datorer
De är nog den saken som finns i var mans hem och som gör att vi skärmar av oss från det verkliga.

För det finns hur många spel som helst som ersätter det verkliga livet. Så som ”sims” och ”2:nd chans”, lägger man sen till ICQ, MSN och alla chattprogram, har vi skapat oss en virtuell verklighet.

Och den verkar som jag ser det som en ”kollektiv ensamhet”, där vi INTE behöver närma oss riktiga människor utan avatarer på en skärm. Hur sjukt är inte det!
Jag tror att det skapar en rädsla, en rädsla för verkliga människor. Och det kan ju vara en anledning till att ungdomar beväpnar sig. De vet inte hur verkliga människor beter sig. Och det måste ju vara skrämmande.


En likande händelse är barns lek. Förr lekte barn med kottar, och dem kunde få alla möjliga skepnader. Hade man Lego så kunde man bygga ALLT, mecano så kunde man skapa alla möjliga mekaniska saker.
Men idag är allt förutbestämt, man kan inte bygga vilka Lego saker som helst. Utan man MÅSTE följa en ritning.


Tro tusan att barn blir feta och sitter still och frågar….vad ska vi göra? De saknar fantasi, för att de har inte behövt att öva sig i kreativitet och anpassning.
Det är bara de med ADHD och andra personlighetstörningar som har förmågan att bryta de ”regler” som vanliga normala barn lever under.


Den här utvecklingen skrämmer mig!

// C  

Av Surfer - 10 juni 2009 06:40

Kosten är en av de viktigaste saker vi har att ta tag i!

Stod och pratade med ett par vänner i går, de har diabetes och är stora. När de kommenterademin vikt,jag har gått på LCHF i två är och sakta gått ner drygt 20 kg.

Men när jag sa att det betyder att INTE äta kolhydrater, dvs ingen potatis, pasta, bröd och andra saker som kan bli socker i blodet, då blev intresset svalt.

För de hade inte sådana problem....eller hur!


Diabeteskost

Redan i början av 1900-talet visste man precis hur en diabetiker bör äta för att få ett bra blodsocker. Mindre kolhydrater, som bryts ner till socker i magen - och höjer blodsockret. Mer kött, fisk, ägg och naturligt fett - som inte höjer blodsockret.

Enkelt och logiskt, eller hur?


Men de har säkert någon speciell typ...vad vet jag.


En Chef som förskingrat!

Gud vad arg jag blir, de som har vill ha mer! Och Röda Korset av alla ställen.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards