Alla inlägg den 14 juni 2009

Av Surfer - 14 juni 2009 11:43

Kan bara konstatera att nu är verkligen farten uppe. Det är inte så svårt att skriva. Och komma på vad man ska skriva om.


Undrar om det är någon som läser allt detta svammel jag producerar?

Inga kommentarer....;-)


//C 

Av Surfer - 14 juni 2009 09:52

Psykopater

Ett fult ord i dagens samhälle, men är det så fult?

Man kan ju vara en positiv psykopat, en innovatör, uppfinnare, kanske företagsledare och driftig. Men jag får uppfattningen att är man psykopat är man mördare, rånare eller något liknande.

Men man kan inte låta bli och surna till när en företagsledare på Gotland blir som en trotsig fyraåring.

-"får vi inte som vi vill, då måste vi avskeda ett antal personer".. andra företag omvärderar och kommer med en annan plan.


Andra företag omlokaliserar när man växt ur kostymen, i dagens it-samhälle finns det teknik som gör att man måste inte vara samlokaliserade. Men i detta fallet blir man i stället "fårjagintesomjagvilltrotsig" och meddelar i tidningar att nu ryker det arbetstillfällen. Svagt och futtigt!


Arenahall

Nu blev det väldigt lokalt. Gotlands kommun planerar att bygga en idrottshall på det gamla militärskjutfältet söder om Visby. Idag fem år efter nedläggningen av P18 har detta blivit ett strövområde och en av de få kvarvarande grönområden som finns i Visby.

Förutom att utarma djur och växtliv skapar detta ytterligare en utarmning för de bofasta. Men kommunen anser väl att de som bor bofast på Gotland ska vara nöjda med att de får bo på ön. Utsikt, strövområden och andra vackra platser är till för turisten. De bofasta ska vara, som på andra turistparadis, tivoliskötare, poolskötare med mera. Inte ställa krav på livskvalité. Gång på gång sker det våld på strandskyddet. Har man en titel och är ödmjuk kan man få vad som helst. Men heter man Björn Ullvéus, är man för stor, då slår en tjänsteman på Länsstyrelsen till. Då kan man inte godkänna ett undantag längre!! Snacka om dubbelmoral!

Men det går alldeles utmärkt att godkänna riktigt fula villahusvagnar 5 m från vattnet!!

Det påminner om England och deras Trailerparks, stationär villavagnar på längs kusten. Det är väl därifrån epitetet trailertrash kommer ifrån. Och vi har väl snart bofasta i dessa fast uppställda vagnar.

Men allt för att sälja Gotland som en turistö!

I stället skulle man kunna ägna sig åt att bygga billiga lägenheter till boende på ön och lämna strövområdena i fred. Men de bofasta ska väl bo i getton långt från turisten, så att de inte stör utsikten!

Gotlands kommun hade ett antal fastigheter i Visby innerstad där administrationen varit inhyst, när P18 försvann beslöts det att kommunen med alla delar skulle flytta ut till det gamla regementsområdet, bra tänkt.


 Men det som gjorde att det gick fel, var att i sin iver att visa på ett positivt resultat beslöts det att fastighetsbeståndet i innerstaden skulle säljas av till högstbjudande. Inte till allmännyttan där kommunen är delägare av!

Nu två år senare, är vinsten från försäljningen borta, och det för alltid! Väldigt långsiktig planering!

Och i stället oroar sig Kjell Skalberg över att Vasallen som äger det före detta regementsområdet ska ta betalt av kommunen, dvs ta ut en hyra!

Undrar vilken sten Kjell krälade fram, alla vet väl om man inte äger sitt boende får man hyra, och det är inte gratis!


Man blir mörkrädd! 


Kolla även in : http://sodrahallarna.blogspot.com/

Från Gotlands tidiningar har jag fått detta:

Arenahall på Hällarna

Öppet brev till kommunstyrelsens ledamöter och ersättare.

Den fördjupade översiktsplanen över Visby är ännu inte antagen.
Jag har förstått att ni trots detta, i rasande takt, driver frågan om att bygga en arena på Södra hällarna.
Det verkar som att alla beslut om arenabygget kommer att vara fattade innan medborgarna ens har hunnit förstå vad som händer!
Jag tar överhuvudtaget inte ställning till om en arena bör byggas eller ej, men jag motsätter mig starkt den planerade placeringen på Södra hällarna.
Främst på grund av områdets stora artrikedom (många av arterna är rödlistade) och att det är ett så uppskattat rekreationsområde för Visbyborna.
För att en demokrati ska fungera krävs att beslutsprocesserna är genomlysliga så att vi medborgare kan syna och granska de beslut som fattas.
Vad bestäms, när och av vem? Frågan om Södra hällarna är så viktig att den inte ska överlåtas till en arbetsgrupp utan insyn, såsom nu verkar vara fallet.
Ska man besluta om att exploatera Visbys sista stora grönområde, måste det ske med öppna dörrar och full insyn, och inte bakom ryggen på Gotlands befolkning.

Clara Andermo

Gotlands Tidningar



Ja vad säger man!!??


//C

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards