Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

Ekonomi

Av Surfer - 23 juni 2009 21:34

Gotlands kommuns ekonomi

Hur kan man driva en kommun där man plötsligt får lättnader av ett försäkringsbolag och detta gör att underskottet bara blir 22 miljoner!!!!1

 Var och en av oss som har en familjeekonomi vet att om man inte har penga, drar man ner på saker familjen ska göra. Men det gäller inte Gotlands kommun!

Man ser att det blir ett underkott med dryga 30-40 miljoner och får en gåva...mer eller mindre..från ett försäkringsbolag.

Och i samma tidning läser jag att de beslutat att vaccinera gotlands befolkning mot svininfluensa...för det fasila priset av 8 miljoner!!!

Och fick sedan höra att kommunens politiker är på bussresa i Ryssland...vad kostar det???


I dagens GA står det å här:


I dagarna kom beskedet att Gotlands kommun får tillbaka 6 382 000 kronor sedan Sveriges kommuner och landsting, SKL, beslutat att återbetala en miljard kronor till sina medlemmar.
Gotland betalar årligen drygt 3,3 miljoner i årsavgift till SKL, för information och service, så som juridisk kompetens.
- Vi betalar två avgifter, dels som primärkommun, dels som landsting, så vi får tillbaka dubbelt nu, säger kommunens ekonomidirektör Göran Gyllenkrok.
Återbetalningen kommer lägligt för Gotlands kommun, som väntas gå med rejält underskott både i år och kommande år.
- Den bidrar till att minska vårt prognostiserade underskott med drygt sex miljoner kronor. Det finns inga förbehåll för hur pengarna ska användas, de går rakt in i kassan, säger Göran Gyllenkrok.
I torsdags beslutade också styrelsen för AFA försäkring, där kommunen är kund, om en sänkning av försäkringspremier. För Gotlands del rör det sig om en kostnadsminskning på 16 miljoner kronor, enligt ekonomidirektören Göran Gyllenkrok.
Tillsammans med återbetalningen från SKL innebär det att kommunens beräknade underskott 2009 minskar från minus 48 miljoner kronor till minus 26 miljoner.
- Det går in som en extraordinär post, säger Göran Gyllenkrok.





och ang influensasprutor:


Senast klockan 10 i går förmiddag måste tillverkaren ha besked för att man ska hinna få fram vaccinet under hösten. Det blev snabb diskussion i nämnden och en beställning i tid. För tolv miljoner kronor får kommunen två doser per person, vilket är vad som krävs för att man ska ha fullt skydd mot den nya influensan A/H1N1.

Vem ska betala?
Något leveransdatum har man inte fått, men från att vaccinet levererats har det en hållbarhetstid på 18 månader.
- Vi räknar med att kommunstyrelsen ska gå in och betala det här. Och vi har inte bestämt ännu om vaccinet ska vara avgiftsbelagt eller inte. Den frågan är öppen, säger P-O Jacobsson (C), ordförande i nämnden
De tolv miljonerna fördelas på 7,5 miljoner för själva vaccinet och resten till löner för dem som ska hålla i injektionssprutorna. Dessutom åtgår en del pengar för att informera gotlänningarna.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Surfer - Lördag 3 feb 22:59

Hej! nu har jag gått igenom ett förhållande som sambo i 7-år Vid en av våra gräl fick jag insikt att från hennes sida var dettta inte ett riktigt förhålllande utan hon lät mig vara kvar för sin egen bekvämlighet. detta har gjort mig väldigt syn...

Av Surfer - 19 december 2018 22:44

Hej! Nu är man här igen, jag är inte arg. Inte ledsen, bara djup, som vanligt. Jag har en massa människor som står ut med mig. Tack för att ni gör det. I förra torsdagen dog en av mina gamla kollegor, fy tysen, nu fick jag 60-års frossa. Fan ...

Av Surfer - 21 september 2017 09:40

det pratas och skrivs så mycket om ohälsa. Folk har ångest, panik ångest, deprimerade tittar man i FB är det INGEN som kan erkänna att livet suger och man undrar hur man ska ta sig igenom dagen. Det kan man läsa om i bloggar bakom obskyra psedonymer....

Av Surfer - 21 september 2017 08:04

Nassar marcherar i Göteborg! Polisen gör inget!!!!!!!!!!! Justitieminister och stadsminister gör inget! Tycker att en anstädighetsgräns passerats, hade det varit jag hade MJ blivit inkallad, jag och avkrävt en förklaring varför dessa individer som ...

Av Surfer - 4 september 2017 06:33

Kan inte låta bli att fundera över alla de artister och mediakändisar som valsar runt i media. Nu drar Biggest loser igång, vem är med där, jo A B. Hon har väl varit med i ALLT, det som saknas är väl Farmen och Robinson. Gråtit sig fram efter var...

Ovido - Quiz & Flashcards