Alla inlägg under juni 2009

Av Surfer - 14 juni 2009 09:52

Psykopater

Ett fult ord i dagens samhälle, men är det så fult?

Man kan ju vara en positiv psykopat, en innovatör, uppfinnare, kanske företagsledare och driftig. Men jag får uppfattningen att är man psykopat är man mördare, rånare eller något liknande.

Men man kan inte låta bli och surna till när en företagsledare på Gotland blir som en trotsig fyraåring.

-"får vi inte som vi vill, då måste vi avskeda ett antal personer".. andra företag omvärderar och kommer med en annan plan.


Andra företag omlokaliserar när man växt ur kostymen, i dagens it-samhälle finns det teknik som gör att man måste inte vara samlokaliserade. Men i detta fallet blir man i stället "fårjagintesomjagvilltrotsig" och meddelar i tidningar att nu ryker det arbetstillfällen. Svagt och futtigt!


Arenahall

Nu blev det väldigt lokalt. Gotlands kommun planerar att bygga en idrottshall på det gamla militärskjutfältet söder om Visby. Idag fem år efter nedläggningen av P18 har detta blivit ett strövområde och en av de få kvarvarande grönområden som finns i Visby.

Förutom att utarma djur och växtliv skapar detta ytterligare en utarmning för de bofasta. Men kommunen anser väl att de som bor bofast på Gotland ska vara nöjda med att de får bo på ön. Utsikt, strövområden och andra vackra platser är till för turisten. De bofasta ska vara, som på andra turistparadis, tivoliskötare, poolskötare med mera. Inte ställa krav på livskvalité. Gång på gång sker det våld på strandskyddet. Har man en titel och är ödmjuk kan man få vad som helst. Men heter man Björn Ullvéus, är man för stor, då slår en tjänsteman på Länsstyrelsen till. Då kan man inte godkänna ett undantag längre!! Snacka om dubbelmoral!

Men det går alldeles utmärkt att godkänna riktigt fula villahusvagnar 5 m från vattnet!!

Det påminner om England och deras Trailerparks, stationär villavagnar på längs kusten. Det är väl därifrån epitetet trailertrash kommer ifrån. Och vi har väl snart bofasta i dessa fast uppställda vagnar.

Men allt för att sälja Gotland som en turistö!

I stället skulle man kunna ägna sig åt att bygga billiga lägenheter till boende på ön och lämna strövområdena i fred. Men de bofasta ska väl bo i getton långt från turisten, så att de inte stör utsikten!

Gotlands kommun hade ett antal fastigheter i Visby innerstad där administrationen varit inhyst, när P18 försvann beslöts det att kommunen med alla delar skulle flytta ut till det gamla regementsområdet, bra tänkt.


 Men det som gjorde att det gick fel, var att i sin iver att visa på ett positivt resultat beslöts det att fastighetsbeståndet i innerstaden skulle säljas av till högstbjudande. Inte till allmännyttan där kommunen är delägare av!

Nu två år senare, är vinsten från försäljningen borta, och det för alltid! Väldigt långsiktig planering!

Och i stället oroar sig Kjell Skalberg över att Vasallen som äger det före detta regementsområdet ska ta betalt av kommunen, dvs ta ut en hyra!

Undrar vilken sten Kjell krälade fram, alla vet väl om man inte äger sitt boende får man hyra, och det är inte gratis!


Man blir mörkrädd! 


Kolla även in : http://sodrahallarna.blogspot.com/

Från Gotlands tidiningar har jag fått detta:

Arenahall på Hällarna

Öppet brev till kommunstyrelsens ledamöter och ersättare.

Den fördjupade översiktsplanen över Visby är ännu inte antagen.
Jag har förstått att ni trots detta, i rasande takt, driver frågan om att bygga en arena på Södra hällarna.
Det verkar som att alla beslut om arenabygget kommer att vara fattade innan medborgarna ens har hunnit förstå vad som händer!
Jag tar överhuvudtaget inte ställning till om en arena bör byggas eller ej, men jag motsätter mig starkt den planerade placeringen på Södra hällarna.
Främst på grund av områdets stora artrikedom (många av arterna är rödlistade) och att det är ett så uppskattat rekreationsområde för Visbyborna.
För att en demokrati ska fungera krävs att beslutsprocesserna är genomlysliga så att vi medborgare kan syna och granska de beslut som fattas.
Vad bestäms, när och av vem? Frågan om Södra hällarna är så viktig att den inte ska överlåtas till en arbetsgrupp utan insyn, såsom nu verkar vara fallet.
Ska man besluta om att exploatera Visbys sista stora grönområde, måste det ske med öppna dörrar och full insyn, och inte bakom ryggen på Gotlands befolkning.

Clara Andermo

Gotlands Tidningar



Ja vad säger man!!??


//C

Av Surfer - 13 juni 2009 12:33

Sommarbok

Ja nu närmar sig sommaren därmed också semester, hängmattor och hammocken. Och naturligtvis ska man läsa på semestern, alla författare med lite självaktning och profithunger ser då till att ge ut en bok.

En del kan man konstatera är drivna av förlaget, att det måste komma ut en ny bok. Sedan om innehållet känns ihåligt och inte genomarbetat är en helt annan sak.

Undrar om författarna känner sig drivna, att de måste få till en bok till sommaren.

Nya svenska författare dyker upp varje år inom deckargenren, vissa väldigt bra. Men sen gäller det att följa upp den med ett minst lika bra manuskript. Vilket naturligtvis är ett problem. För som jag förställer mig, brukar det vara så att första manuskriptet är något man filat på under en längre tid. Men när man väl är känd, förväntas det att man får ur sig något på ett år.

Undrar vem som klarar av det i år, ska bli spännande.


//C

Av Surfer - 12 juni 2009 14:14

Man känner sig lite skyldig , när man inte får till det.

Men så är det ibland.


//C

Av Surfer - 10 juni 2009 23:38

Datorer
De är nog den saken som finns i var mans hem och som gör att vi skärmar av oss från det verkliga.

För det finns hur många spel som helst som ersätter det verkliga livet. Så som ”sims” och ”2:nd chans”, lägger man sen till ICQ, MSN och alla chattprogram, har vi skapat oss en virtuell verklighet.

Och den verkar som jag ser det som en ”kollektiv ensamhet”, där vi INTE behöver närma oss riktiga människor utan avatarer på en skärm. Hur sjukt är inte det!
Jag tror att det skapar en rädsla, en rädsla för verkliga människor. Och det kan ju vara en anledning till att ungdomar beväpnar sig. De vet inte hur verkliga människor beter sig. Och det måste ju vara skrämmande.


En likande händelse är barns lek. Förr lekte barn med kottar, och dem kunde få alla möjliga skepnader. Hade man Lego så kunde man bygga ALLT, mecano så kunde man skapa alla möjliga mekaniska saker.
Men idag är allt förutbestämt, man kan inte bygga vilka Lego saker som helst. Utan man MÅSTE följa en ritning.


Tro tusan att barn blir feta och sitter still och frågar….vad ska vi göra? De saknar fantasi, för att de har inte behövt att öva sig i kreativitet och anpassning.
Det är bara de med ADHD och andra personlighetstörningar som har förmågan att bryta de ”regler” som vanliga normala barn lever under.


Den här utvecklingen skrämmer mig!

// C  

Av Surfer - 10 juni 2009 06:40

Kosten är en av de viktigaste saker vi har att ta tag i!

Stod och pratade med ett par vänner i går, de har diabetes och är stora. När de kommenterademin vikt,jag har gått på LCHF i två är och sakta gått ner drygt 20 kg.

Men när jag sa att det betyder att INTE äta kolhydrater, dvs ingen potatis, pasta, bröd och andra saker som kan bli socker i blodet, då blev intresset svalt.

För de hade inte sådana problem....eller hur!


Diabeteskost

Redan i början av 1900-talet visste man precis hur en diabetiker bör äta för att få ett bra blodsocker. Mindre kolhydrater, som bryts ner till socker i magen - och höjer blodsockret. Mer kött, fisk, ägg och naturligt fett - som inte höjer blodsockret.

Enkelt och logiskt, eller hur?


Men de har säkert någon speciell typ...vad vet jag.


En Chef som förskingrat!

Gud vad arg jag blir, de som har vill ha mer! Och Röda Korset av alla ställen.

Av Surfer - 9 juni 2009 07:42

Utarmning

Sitter och tittar på TV 4 varje morgon, får en dos av lättnyheter, lättåtkomligt och lättfattligt.

Blev så sur på en av SVT morgonsoffa värdinnor, hon är så fördomsfull! Tycker att SVT ska stå för det opartiska men där har jag nog missförstått.


Åter till TV 4, de pratar om att fotot i media har tappat sitt värde i och med mobilkamerans införande. Alla stora kvällstidningar som uppmanar till att skicka bilder på händelser.


Jag kan hålla med om att det är en utarmning men samtidigt är det inte journalister som ska styra vart våra blickar i världen ska vara. Det finns ju folkmord och svält som ej har bevakats eftersom regionens journalister inte fått gehör. Då kan det vara bättre att en Svensson med en mobilkamera som reagerar och skickar till de stora drakarna. Än att TT eller motsvarande ska prioritera vad som är viktigt för svensken.


Den stora utarmningen är den dåliga kvalitén på bilderna, att få en proffsbild är en milsvidd skillnad mot en skakig och oskarp mobilbild med fel ljus.


Men det är ju inte bara inom journalistiken som det har skett en utarmning, det finns överallt i hela samhället. Det är som fult att vara hantverkare eller specialist.  
Visst kan alla vara lite av en Timell men när det kommer till specialområden måste det vara hantverkare och deras kunskap som måste sättas in. Men det tycks vara på helt annat sätt, titta på företag som Bauhaus, Byggmax och XL-bygg. Vi ska göra allt själv…  


Gud vad synpunkter jag har…..men det är ju det fina med en blogg! Jag kan sitta här vid min kaffekopp och bara tycka som en allvetande ”skräphög”.
//C

Av Surfer - 8 juni 2009 23:30



Magnus Bettnér i TV5 vilken kille!

Han tog upp detta med brott mot mänskligheten. Hur är det med USA presidenter genom tiden, skulle ingen av dom kunna fällas för brott mot mänskligheten ? 2:a Världskrigets atombomb, kan det inte räknas som folkmord? Ja jag vet inte! Men ledaren för de röda khmererna i Kambodja har blivit anklagad för det.. så varför ingen President?


Brott mot barn.

Vad arg jag kan bli, satt och tittade på misstänkt på TV4. Hur kan vissa få ta hand om barn, när dem behandlar barn som kött. Och det är människor som ska stå för det trygga.
Men, nej … det är bara att håva in pengar och svina sig mot barnen. Hur är det på behandlingshemmen, händer det samma saker där att det inte är någon behandling utan förvaring, förnedring och mobbing som gäller. SIS Statens Instutitions Styrelse, hur går det till där? Det är ju fängelse för unga! Skulle tro att det är lika illa där!



Försäkringskassan!!!!

Jag är medveten om att det finns otroligt många medarbetare där som gör ett otroligt bra jobb. Men från det till läkare som kan och har makt att ogiltigförklara en sjukskrivning utan att träffa den sjukskrivne!...Hur kan man göra det?
Telepati eller motsvarande!


//C

Av Surfer - 8 juni 2009 06:27

Vad är det som definierar en tuffing?

Är det ett spännande eller farligt utseende eller är det ens gärningar som gör en till en tuffing? Eller är det rent av så att om man är våldsam i sin läggning som gör en till en tuffing. Nej det vill jag inte riktigt tro på, utan jag tror att det är den lille mannen som vågar sätta ned foten och markera sitt missnöje. Och det trots att han kanske kommer att råka illa ut!
Varför beväpnar ungdomar sig med kniv och andra vapen?

Fattar dom inte att med ett vapen som en kniv, kan man släcka ett liv, väldigt fort! Verkligheten ser ju inte ut som på film, Bruce Willis är inget sanningsvittne.


Vem älskar trädgårdsarbete?

Inte jag, fattar inte detta evighetsarbete som heter trädgårdsarbete

Ovido - Quiz & Flashcards